ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αισιόδοξο μήνυμα θέλησαν οι μαθητές μας να στείλουν, με το αφιέρωμα του σχολείου μας στη θάλασσα, που μας περιμένει, για να μας δροσίσει και φέτος στα ακρογιάλια της πατρίδας μας ?

Οι μαθητές της ΠΡΩΤΗΣ τάξης του σχολείου μας, με το «σαπιοκάραβο», άνοιξαν πανιά για το ονειρικό μας ταξίδι!   « Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε?»και με τα «καραβάκια» να συνεχίσουμε?!

Οι μαθητές της ΔΕΥΤΕΡΑΣ τάξης, σαν πραγματικοί «θαλασσινοί», μας περίμεναν στο λιμάνι και «τράβηξαν μπροστά» με επίλεκτο πλήρωμα! Ο χορός άρχισε!

Οι μαθητές της ΤΡΙΤΗΣ τάξης,  έκαναν βουτιά στη θάλασσα της Ελληνικής Μυθολογίας!

Οι μαθητές της ΤΕΤΑΡΤΗΣ τάξης, με το  παραδοσιακό τραγούδι «Θαλασσάκι μου» και χορεύοντας μπάλο,  μας ταξίδεψαν «Μες στου Αιγαίου τα νερά»!

Οι μαθητές της ΠΕΜΠΤΗΣ τάξης,  πάντρεψαν το χθες με το σήμερα. Την Ελληνική παράδοση, με μια σύγχρονη «Οδύσσεια»! Μια περιπλάνηση στη χώρα μας τη θαλασσινή, με ρυθμούς? ανάμεικτους! «Θάλασσα πλατιά», έγινε η γιορτή μας!

Οι μαθητές της ΕΚΤΗΣ τάξης, θέλησαν να κλείσουν το αφιέρωμα του σχολείου μας στη θάλασσα, χορεύοντας «Συρτάκι»!

Δίπλα στη θάλασσα, χορεύτηκε και έγινε ο πιο δημοφιλής ελληνικός χορός, το «συρτάκι». Ο χορός αυτός, ξεσηκώνει ολόκληρο τον κόσμο, όπως το κάλεσμα της θάλασσας. Η μουσική του εκφράζει την αστείρευτη ελπίδα και τη λαχτάρα για ζωή!