Εμείς τα «Δευτεράκια»!

Δύο χρόνια μαζί

Εμείς τα «Δευτεράκια»!

Εμείς , τα «Δευτεράκια»,έχουμε εδώ και ένα χρόνο ξεκινήσει το ταξίδι στις γνώσεις που μας προσφέρει το Δημοτικό Σχολείο.

Το 25ο Δημοτικό Σχολείο της Νίκαιας, στο οποίο φοιτούμε, το αγαπάμε και το νιώθουμε σαν δεύτερο σπίτι μας! Άλλωστε, περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας εδώ! Ώρες γεμάτες! Ώρες  άλλοτε χαρούμενες, άλλοτε απογοητευτικές, άλλοτε ανάλαφρες και άλλοτε κουραστικές, άλλοτε βαρετές, πάντοτε όμως δημιουργικές!

Μαθαίνουμε πώς να μαθαίνουμε, ακόμα και μέσα από τα λάθη μας! Μάλιστα έτσι, μαθαίνουμε καλύτερα!

Τις δασκάλες μας δεν τις ενδιαφέρει μονάχα η απόκτηση γνώσεων αλλά και η σωστή συμπεριφορά μας, η «πολιτισμένη» συμπεριφορά όπως μας λένε! Γι? αυτό έχουμε ορίσει όλοι μαζί τους κανόνες της τάξης μας! Έχουμε υπογράψει το συμβόλαιό μας και συχνά ? πυκνά μας το θυμίζουν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες μας! Ουφ!!

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έχουμε φτιάξει ομάδες, για να δουλεύουμε σε συνεργασία με τους συμμαθητές μας και να γνωριζόμαστε καλύτερα. Κάθε εβδομάδα, αλλάζουμε θέσεις και ομάδες, ώστε να γνωριστούμε όλοι με όλους και να συνεργαστούμε με όλους. Μας αρέσει πολύ, ιδιαίτερα όταν μαζεύουμε πόντους για την ομάδα μας!

Κάθε μέρα καταγράφουμε πώς τα περνάμε στο σχολείο, στο σχολικό ημερολόγιο.

Το παίρνει το ημερολόγιο  ένας μαθητής ή μια μαθήτρια, με αλφαβητική σειρά, γράφει στο σπίτι του με την ησυχία του ό,τι του έκανε εντύπωση, ζωγραφίζει ή κολλάει κάτι προσωπικό, μας το διαβάζει την άλλη μέρα το πρωί, το δείχνει σε όλους και το δίνει στον επόμενο που έχει σειρά! Μας αρέσει πολύ και περιμένουμε να ξανάρθει η σειρά μας για να το πάρουμε στο σπίτι μας, να το ξεφυλλίσουμε, να το δούμε, να θυμηθούμε κάποια παλιότερα και να γράψουμε τα νεότερά μας!

Μας αρέσει να διαβάζουμε πολλά λογοτεχνικά βιβλία και κάθε εβδομάδα, κάνουμε βιβλιοπαρουσιάσεις!

Μας αρέσουν οι κατασκευές και φτιάχνουμε διάφορα πρωτότυπα πράγματα με απλά υλικά που μπορούμε εύκολα να βρούμε και να χρησιμοποιήσουμε!

Οργανώνουμε γιορτές, όπου πάντα περνάμε ωραία και ευχαριστιόμαστε!

Πηγαίνουμε σε θέατρα, κινηματογράφους και κάνουμε εξορμήσεις παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.